DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ“DEDE KORKUT TARZI ” HİKÂYE YAZMA YARIŞMASI

TEKİRDAĞ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ  DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ“DEDE KORKUT TARZI ” HİKÂYE YAZMA  YARIŞMA ŞARTNAMESİ

Yarışmanın Konusu:

Hikâye yazma yarışmasında, öğrencilerin Türkçeyi doğru kullanmalarını sağlamak ve öğrencilerin yazılı anlatım yoluyla ifade yeteneklerini geliştirmek amaçlandığından Hikâye Yazma Yarışması’nda ilkokul öğrencilerinden “Dilimizin Zenginlikleri Projesin” kapsamında okudukları Dede Korkut Hikâyeleri tarzında hikâye yazmaları beklenmektedir.

Yarışmanın Amacı:

Türk Milli Eğitiminin temel amaçları doğrultusunda; çocuklarımızın Dede Korkut Hikâyelerini okumaları, anlamaları ve yazma becerilerinin, duygu, düşünce ve gözlem yeteneklerinin Türkçeyi yazım kurallarına uygun olarak kullanmalarının geliştirilmesine katkı sağlamaktır. Söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşması, buna bağlı olarak da dili iyi kullanması ve düşünce dünyasını geliştirmesi amaçlanmaktadır.

Kapsam: Yarışmaya ilimiz genelinde resmi ve özel tüm ilköğrenim gören bütün öğrenciler katılabilir.

Yarışma Şartları:

1.Yarışmaya Tekirdağ genelindeki resmi ve özel tüm ilkokulda eğitim gören öğrenciler katılabilecektir.

2.Öğrenciler yarışmaya yalnızca bir (1) hikâye ile katılabilir.

3.Eserlerin Dede Korkut Hikâyeleri tarzında yazılması beklenmektedir.

4.Eserler gerçek bir olaydan esinlenerek yazılabileceği gibi hayal ürünü de olabilir.

5.Hikâye yazma yarışmasında, öğrencilerin Türkçeyi doğru kullanmalarını sağlamak ve öğrencilerin yazılı anlatım yoluyla ifade yeteneklerini geliştirmek amaçlanmıştır.

6.Eserler en az 2 sayfa, en fazla 6 sayfa olmalıdır.

7.Yazım kurallarında Türk Dil Kurumu kılavuzu dikkate alınacaktır.

8.Yarışmaya katılacak eserlerin daha önce başka bir yerde yayımlanmamış; başka bir yarışmaya, dergiye veya herhangi bir yayın grubuna gönderilmemiş olması gerekmektedir.

9.Alıntı veya kopya olduğu, başka bir yarışmaya veya herhangi bir yayın grubuna gönderilmiş olduğu tespit edilen eserler iptal edilecek ve eser sahibi hiçbir hak iddia edemeyecektir.

10.Belirtilen şartları taşımayan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Yarışma takvimi

Bitiş 10.01.2024