T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TEKİRDAĞ / ŞARKÖY - Evrenosbey Ortaokulu

Kapsayıcı Okullar Yoluyla Arabuluculuk - Inclusive Schools through Mediation

Erasmus Stratejik Ortaklık Okul Eğitimi alanında işbirliği ortaklıkları çerçevesinde yürütülen 24 aylık "Kapsayıcı Okullar Yoluyla Arabuluculuk" projesi, öğrencilerin kendi aralarındaki çatışmaları barışçıl yollarla çözebilmeleri için öğrencilere arabuluculuk yapma yetisi kazandırmayı hedeflemektedir. Proje, Avrupa'nın beş farklı ülkesinden eğitim kurumlarını bir araya getirerek, ortaöğretim düzeyinde öğretmenlerin ve diğer eğitim profesyonellerinin yetkinliklerinin geliştirilmesine odaklanmaktadır.

**Yürütücü Kuruluş:** ASOCIACION INICIATIVA INTERNACIONAL JOVEN (E10206546 – İspanya)
**Katılımcı Kuruluşlar:**
- IES PORTADA ALTA (E10011943 – İspanya),
- LICEUL TEORETIC "EMIL RACOVITA” (E10073544 – Romanya),
- AGRUPAMENTO DE ESCOLAS GIL EANES (E10026830 – Portekiz),
- EVRENOSBEY ORTAOKULU (E10166787 – Türkiye),
- MAIJAMÄEN KOULU (E10273691 – Finlandiya).

### Projenin Ana Hedefleri:
- Öğretmenler başta olmak üzere, eğitim alanındaki profesyonellerin temel yetkinliklerini geliştirerek, öğrencilerin ana aktör olduğu bir okul arabuluculuğu metodunu teşvik etmek.
- Farklı Avrupa ülkelerinden kuruluşlar ve profesyoneller arasında deneyimlerin, iyi uygulamaların ve metodolojilerin paylaşımını sağlamak.
- Eğitimciler ve diğer eğitim profesyonelleri için dijital bir rehber tasarlamak, bu rehber aracılığıyla okul arabuluculuk hizmetlerinin uygulanmasını, yönetilmesini ve değerlendirilmesini kolaylaştırmak.
- Katılımcı okullarda, akranlar arasındaki çatışmaların barışçıl bir şekilde çözülmesini sağlamak amacıyla okul arabuluculuk hizmetlerinin geliştirilmesini sağlamak.
- Okul eğitimi alanında aktif olan kuruluşların uluslararası bir ağını oluşturarak, kapsayıcı eğitim ortamlarında barışçıl bir ortamın ve çatışma çözümlerinin desteklenmesi.

### İlk Uluslararası Koordinasyon Toplantısı
Projenin ilk uluslararası faaliyeti olan koordinasyon toplantısı, 2024 yılının Mart ayında Finlandiya'nın Naantali kentinde başarıyla gerçekleştirildi. Maijamäen Koulu'nun ev sahipliği yaptığı bu toplantıda, proje planlarının yapısı sunuldu ve çalışma paketlerinin yerel ve uluslararası faaliyetlerinin planlanması gibi konular ele alındı. Ayrıca, projenin logosu, web sayfası ve sosyal ağlar gibi tanıtım ve görünürlük faaliyetleri belirlendi.

Toplantıya her katılımcı kuruluştan birer proje koordinatörü katıldı. Katılımcılar, toplantının tüm oturumlarına katılma konusunda taahhütte bulundular ve proje hedeflerine ulaşmada önemli bir adım attılar.

Bu projenin, öğrencilerin ve eğitimcilerin arabuluculuk becerilerini geliştirerek eğitim ortamlarında daha barışçıl ve kapsayıcı bir atmosfer yaratılmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz.

19-04-202419-04-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.04.2024 - Güncelleme: 19.04.2024 13:56 - Görüntülenme: 18
  Beğen | 1  kişi beğendi