T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TEKİRDAĞ / ŞARKÖY - Evrenosbey Ortaokulu

OKULUMUZ' UN ULUSLARARASI KA220 PROJESİ OKUL PARTNERLİĞİ PROJESİ İSPANYA ULUSAL AJANSINDAN ONAYLANDI

Harika haberler! Okulumuz, Şarköy Evrenosbey Ortaokulu, "Ortaklaşa Okullar için Arabuluculuk/ Inclusive Schools for Mediation (Erasmus+ KA2 call “Cooperation Partnership in the field of School Education” (KA220-SCH)" adlı projede partner olarak yer alıyor! Projenin ana amacı, ortaokul öğretmenlerinin öğrencilere barışçıl bir çatışma çözümü ve kapsayıcı bir okul ortamı için arabuluculuk yapma yeteneklerini öğretmeleri için yeteneklerini geliştirmektir. 

Projenin Başlıca Hedefleri: - Öğretmenlerin ve diğer profesyonellerin kendi çatışmalarını çözme konusunda öğrencilere liderlik etmelerini sağlamak için anahtar yeteneklerini geliştirmek. - Beş Avrupa ülkesinden gelen organizasyonlar ve profesyoneller arasında sosyal beceri ve çatışma çözümü için en iyi uygulamaları paylaşmak. - Eğitim topluluğunda bir okul arabuluculuk hizmetini uygulama, yönetme ve değerlendirme için dijital bir rehber tasarlamak. - Okullar arasında barışçıl bir şekilde akranlar arasında çatışmaları çözmek için bir okul arabuluculuk hizmetinin uygulanmasını ve geliştirilmesini kolaylaştırmak. - Kapsayıcı okullar alanında çatışma çözümü ve barışçıl birliktelik için çalışan uluslararası bir organizasyon ağı oluşturmak.

  Proje Ortaklarımız: İspanya'dan Koordinatör Asociación Iniciativa Internacional Joven ve IES Portada Alta, Romanya'dan Liceul Teoretic "Emil Racovita", Portekiz'den Agrupamento de Escolas Gil Eanes, Finlandiya'dan Maijamäen koulu ve tabii ki biz, Şarköy Evrenosbey Ortaokulu!  Bu proje, Asociación Iniciativa Internacional Joven (AIIJ) kkordinatörlüğünde başvurulmuş olup İspanya Ulusal Ajansı tarafından kabul edilmiştir. Hep birlikte öğrencilerimizin barışçıl bir çatışma çözümü için yeteneklerini nasıl geliştireceğini görmek için sabırsızlanıyoruz! #BarışİçinEğitim #OrtaklaşaOkullar #Erasmus+ #Erasmus+days #Erasmus+ School #InclusiveSchools

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.09.2023 - Güncelleme: 12.09.2023 14:43 - Görüntülenme: 105
  Beğen | 0  kişi beğendi